KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE İLGİLİ ANA VE ALT BAŞLIKLAR

  • Küçükbaş Hayvancılıkta İşletme Tipleri, Büyüklüğü (Maliyet ve karlılık ile üretim sistemleri, pazarlama, işletme yönetimi, yetiştirme sorunları ve yönetim stratejileri)
  • Islah
    • Ulusal ıslah hedefleri
    • Üreticilerin ihtiyaçları
    • Islahta hedef / ihtiyaç uyumu (Bölge ve ırklara göre çalışmaların yapılması)
  • Melezleme Çalışmaları (Kırmızı et arzının artırılması ve tüketiminde küçükbaş hayvancılığın payının artırılması, coğrafik işaretli kuzu eti pazarlanması)
  • Damızlık Üretim ve Yetiştirme (Koç-teke üretim merkezleri modeli, TİGEM fonksiyonun artırılması)
  • Hayvan Sağlığı (Hayvan sağlığı kuzu ve oğlak kayıplarının nedenleri ve mücadele stratejisi)
  • Alternatif Destekleme Modelleri, (Kuzu ve oğlak eti için destekleme modeli, kuzu besisi ve kesim desteği, mevsimlik kuzu besiciliği, yerel süt ürünlerinin desteklenmesi)
  • Çoban Yetiştirme
  • Mera Islahı
  • Organik Koyunculuk
  • Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğinin ve Tiftik Üretiminin Desteklenmesi
  • Birliklerin Islah Çalışmalarına ve Pazarlama İşlerinde Yapacağı Çalışmalar
  • Küçükbaş Hayvanlarda Soykütüğü Kayıt Sistemlerine Geçilmesi, Eğitim ve İstatistik
  • Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Modeline Geçiş
  • TİGEM ve ESK Kurumunun Sektöre Sağlayacağı Katkılar
  • Döl Verimi (Koç katımından önce ve sonrası, taze sperma ile tohumlama çalışmalarına başlanılması)
  • Göçer Hayvancılık ile İlgili Yapılacak Projeler
  • Hayvan Islah Komitesi