SÜT SIĞIRCILIĞI İLE İLGİLİ ANA VE ALT BAŞLIKLAR

  • Tanımlama ve Sınıflandırma
    • Süt sığırı
    • Ticari süt işletmesi
    • Çiğ sütün sınıflandırılması
    • Ekonomik ve fiziksel büyüklüklerine göre işletme tipleri
    • Üretim bölgesi yaklaşımı
  • Barınaklar ve Altyapı
    • Bölgesel işletme modeli
    • İşgücü maliyeti ve istihdam stratejisi
  • Islah
    • Üreticilerin ihtiyaçları
    • Ulusal ıslah hedefleri
    • Islahta hedef/ihtiyaç uyumu
  • İşletme Yönetimi
    • Uzmanlaşma
    • Yetiştirme sorunları ve yönetim stratejileri
    • İnfertilite ve maliyete etkisi
    • Tüberküloz ve brusellozdan arilik stratejisi
  • Hayvan Besleme ve Yem
    • Mera kullanımı
    • Yem bitkileri üretimi, hasadı ve depolanması
    • Kaba yemlerin hayvanlara sunumu
    • Kaba yem arz ve talebi
    • Kesif yem hammaddeleri ve yem maliyeti
  • Piyasa
    • Kalite bazlı sınıflandırma
    • Maliyet
    • Müdahale araçları ve fiyat politikası
    • Gümrük tarifeleri ve tarife dışı düzenlemeler
    • Rekabet
    • Desteklemeler
  • Örgütlenme, Yayım ve AR-GE
    • Yetiştirici örgütlerinin konsolidasyonu
    • Ulusal ihtiyaçlar
    • Kurumsal ihtiyaçlar
    • Tarımsal ekonomik araştırmalar
    • Yetiştiricilerin AR-GE çıktılarına erişimi
  • Politikalar ve Beklentiler
  • Diğer Konular