BESİ SIĞIRCILIĞI İLE İLGİLİ ANA VE ALT BAŞLIKLAR

  • Tanımlama ve Sınıflandırma
    • Etçi sığır
    • Yetiştirici işletme
    • Besici işletme
    • Yetiştiricilik bölgesi yaklaşımı
    • Besicilik bölgesi yaklaşımı
    • Karkas sınıflandırması
    • Perakende etin sınıflandırması
    • Ekonomik ve fiziksel büyüklüklerine göre işletme tipleri
  • Barınaklar ve Altyapı
    • Bölgesel işletme modeli
    • İşgücü maliyeti ve istihdam stratejisi
  • Islah
    • Üreticilerin ihtiyaçları
    • Ulusal ıslah hedefleri
    • Islahta hedef/ihtiyaç uyumu
  • İşletme Yönetimi
    • Uzmanlaşma
    • Yetiştirme sorunları ve yönetim stratejileri
    • İnfertilite ve maliyete etkisi
  • Hayvan Besleme ve Yem
    • Mera kullanımı
    • Yem bitkileri üretimi
    • Kaba yem arz ve talebi
    • Fabrika yem hammaddeleri ve yem maliyeti
  • Piyasa
    • Karkas kalitesi ile uyumlu piyasa fiyatlandırması
    • Müdahale araçları ve fiyat politikası
    • Maliyet
    • Besilik materyal temini
    • Gümrük tarifeleri ve tarife dışı düzenlemeler
    • Rekabet
    • Desteklemeler
    • Örgütlenme, Yayım ve AR-GE
  • Yetiştirici Örgütlerinin Konsolidasyonu
    • Ulusal ihtiyaçlar
    • Kurumsal ihtiyaçlar
    • Tarımsal ekonomik araştırmalar
    • Yetiştiricilerin AR-GE çıktılarına erişimi
  • Politikalar ve Beklentiler
  • Diğer Konular